JAY ROGERS SCULPTURE BOXES

Commissions                                              home                                                 next box

  

                                                       >

 

Berklee College

It was decided to leave out the multi-story tower that rises above the larger base of the building and to focus on the six lower floors which are the core of student activity. Very important was to show the floor plans of these six floors, which I did using strips of veneer to indicate walls and stairways. Each floor is a layer of the box and lifts off to reveal the layer beneath. The four above ground layers are deep enough to be containers. For aesthetic reasons I made the two basement levels shallower and combined them into the base of the box.

The top image here shows the box with the roof removed to reveal the uppermost floor. The lower image shows the top level removed exposing the next level down of the box. Inside is a tray representing the mezzanine floor, which can be lifted out to expose the ground floor. This in turn lifts off to reveal the two basement levels.